CESTA ZA POKLADEM SKŘÍTKA ŤAPÁLKA

25.07.2017 07:07

Rok se s rokem sešel a nadešel ten výjimečný den, kdy v lese můžeme zahlédnout různé magické bytosti, které se rády hoví v mechu a stínech stromů. Pomáhají lesu a udržují v něm pořádek a rovnováhu a kteří velice rádi sbírají všechno lesklé a krásné, co po lese najdou!

Své poklady si nosí s sebou. Říká se, že občas nějaký ten poklad odloží a zapomenou! Pokud byste rádi našli poklad lesních skřítků, tak je dobré být právě dnes opravdu pozorní a vydat se po úkolech, které skřítek Ťapálek nachystal. K úkolům vás zavedou fáborky.

Vydejte se po nich.

Šťastnou cestu 

Skřítek Ťapálek

 

Tento dopis našli děti v lahvi a vydali se po fáborkách plnit úkoly:

Skřítkovy knoflíky- Skřítek Ťapálek je nešika poztrácel knoflíčky. Teď si nemůže ušít košilku. Pomůžete mu knoflíčky najít? (Vyhrabat knoflíky z písku)

Skřítkovy chutě- Skřítek Ťapálek bydlí ve skrýši, kde je černočerná tma, když obědvá, tak nevidí co jí. Pomůžete mu zjistit, co chutná nejlépe!(Zavázat šátkem oči a dávat ochutnávat nějaké ovoce, zeleninu,sušenku ..a mají poznat co jí). 

Skřítkova trefa-  Skřítek Ťapálek si rád trénuje trefu. Zkusíš strefit všechny plechovky tenisákem? (Plechovky složené do pyramidy a trefit se tenisákem)

Skřítkovy korálky. Skřítek Ťapálek je nešika, poztrácel barevné korálky. Pomůžeš mu je najít a správně roztřídit? (Barevná víčka od petek poházená na ohraničeném území a všechna posbírat a roztřídit podle barev do barevných skleniček)

Skřítkova dráha- Skřítek Ťapálek vám nachystal překážkovou dráhou. Zkus ji projít, aniž by Ti spadnul míček ze lžíce. Musíš jtí opravdu opatrně! (Nachystat provázkovou dráhou přes různé překážky a musí projít se lžíci s pinpongovým míčkem)

Ťapálkovy hádanky - Skřítek Ťapálek má rád hádanky. Zkusíš je uhodnout? (Po keřích jsem měla rozvěšené kartičky s hádanky)

Skřítkův domeček- Po bouřce a silném větru se Ťapálkovi zbořil domeček. Pomůžeš mu postavit nový? (V lese děti stavěli domeček z mechu, šišek, klacíků...)

Skřítkovi obrazce- Ťapálek si omylem rozstříhal obrazce. Složíš je? ( Měla jsem namalované na kartičkách různé obrazce, které jsem rozstřihla a oni je museli správně složit)

Skřítkovi Ťapálkovi se rozsypali kolíčky s kolečky. Dokážeš je správně přiřadit? (Mezi 2 stromy jsem měla natažený provaz a museli posbírat barevná kolečka, která přikolíčkovali k provázku stejně barevným kolíčkem. Pak vznikne taková barevná housenka)

 

No a pak je čekal poslední dopis, že jestli všechno správně splnili, tak po fáborkách dojdou k pokladu. Měla jsem nažluto natřenou velkou zavařovačku, polepenou skřítkami a pokladem a v ní měli malá autíčka, razítka, křídy, bonbóny, bublifuky, samolepky..)

 

Kluci byli strašně nadšení!!